Ansiktsbehandlingar för problematisk hy

Att göra ansiktsbehandlingar kan vara ett lyxigt avbrott i vardagen men om du har problematisk hy kan det närmast vara en nödvändighet. Det finns många olika typer av problematisk hy, du kan ha torr, fet, rynkig eller oren hy. Det finns ansiktsbehandlingar för alla olika sorters problem. Många kan du fixa till själv hemma och andra kan du få på en skönhetssalong. Eftersom ansiktet är det första folk lägger märke till när de träffar nya människor är det viktigt för självkänslan att vara nöjd med det man ser i spegeln. Lär dig mer om olika behandlingar här nedan.

Ansiktsbehandlingar lugnar och läker din hy

Ansiktsbehandlingar du kan göra hemma

Det finns en del ansiktsbehandlingar du kan göra hemma i ditt eget badrum. En klassisk ansiktsmask kan du komma långt med men tänk på att köpa en mask som är anpassad efter just din hudtyp. Ansiktsmasker kan du köpa överallt nuförtiden, bland annat i kosmetikaffärer, varuhus och online. Känner du att du vill experimentera går det även att göra egna ansiktsmasker med ingredienser som du ofta har hemma i ditt skafferi. Mot torr hy är avokado räddningen och lider du av fet hy är havregryn värt att prova.

Det finns även andra ansiktsbehandlingar du kan göra hemma. Något så enkelt som massage kan få igång blodcirkulationen i ansiktet och få dig att se piggare ut. Massera gärna med en bra kräm eller ansiktsolja för att samtidigt återfukta ansiktet. Peeling är en annan behandling du med fördel kan utföra hemma. När du peelar skrubbar du bort det översta, döda hudlagret. Du kan antingen köpa en peelingborste eller peelinghandske som är speciellt anpassad för ansiktet eller använda en mild ansiktsskrubb anpassad för din hudtyp. Tänk på att ansiktet är känsligare än resten av kroppen.

Ansiktsbehandlingar på salong

Vissa ansiktsbehandlingar görs bäst på salong, speciellt de som är extra verksamma och där du behöver vara försiktig så att du inte skadar huden. Ofta försöker man ”skada” huden lätt vid salongsbehandlingar för att få den att reparera sig själv och läka ojämnheter. Det är viktigt att det här görs av proffs så att man inte råkar skada huden såpass mycket att resultatet blir värre än innan. Den klassiska behandlingen här är kemisk peeling där man med hjälp av syror tar bort mer gammal hud än vad som är möjligt hemma.

En behandling som blivit populär på senare tid är micro-needling. Även här går metoden ut på att man skadar huden lätt för att den sedan skall läka och bli bättre än innan. Vid micro-needling används ett redskap med hundratals små nålar som penetrerar huden och stimulerar bildandet av kollagen. Sådana här typer av ansiktsbehandlingar kan utföras hemma, antingen med micro-needlingkit eller dermarollers som går att klicka hem från nätet. Går du till en skönhetssalong har de ofta längre nålar än vad som finns att köpa online och såna ger också bättre resultat då de når djupare ner i huden.

Tänk på helheten

Har du vissa återkommande problem som ansiktsbehandlingar inte har någon effekt på, kan det vara värt att fundera över hela din livsstil. Tänk på att ta hand om din hy genom att dricka mycket vatten, äta nyttigt, och skydda dig med solskyddsfaktor när du är ute i sommarsolen. Lär dig också vilken hudtyp just du har för att kunna köpa produkter som är speciellt anpassade för den. Vet du inte vilken hudtyp du har kan du fråga nästa gång du gör en behandling på salong.