Populära varumärken

Hudvård har länge förknippats med lyx. Det är något mysigt och skönt som många unnar sig bara någon gång ibland. Så behöver det inte vara, man kan vårda sin hud oftare utan att det behöver bli så dyrt. På senare år har fler och fler varumärken dykt upp som fokuserar alltmer på hudvård, inte bara för skönhetens skull utan även för hälsa och välmående. Med så många olika varumärken att välja mellan kan det kännas lite överväldigande för den som precis bestämt sig för att satsa på sin hud. Alla märken har sina egna styrkor som du kan läsa om här, vilket kan göra det lite lättare att hitta rätt.

Varumärken finns det gott om inom hudvård

Varumärken som satsar på huden

Huden är kroppens största organ. Den skyddar mot allt från skador till gifter och sol så det är inte så konstigt att man vill ta väl hand om den. Det är viktigt att hålla huden elastisk och återfuktad så att den kan göra sitt jobb och samtidigt se frisk och fräsch ut. Vissa varumärken satsar stort på forskning bakom sina produkter medan andra prioriterar att till exempel skapa produkter som har så liten inverkan som möjligt på miljö och omgivning.

Ett av flera varumärken som backar upp sina produkter med mycket forskning är Proactiv som med sin unika acne-behandling har blivit populär världen över. Märken som till exempel Garnier, Dove, Nivea och Neutrogena är också väldigt populära och finns tillgängliga i de flesta butiker. Dessa märken har av många länge ansetts vara ett bra och prisvärt alternativ till dyrare hudvård och behandlingar eftersom deras breda sortiment oftast innehåller något som passar flera olika hudtyper och behov. Det gör att alla kan hitta sin egen favorit.

Lyx och omtanke

Det finns några lyxigare varumärken på marknaden och några som faller lite mitt emellan. Lumene har både smink och hudvård med hög kvalitet och produkter anpassade för det hårda nordiska klimatet. Yves Rocher är inte så hårt mot plånboken samtidigt som produkterna håller riktigt hög standard. Lancôme är lite dyrare med hög klass på sina produkter som gjort märket populärt runtom i världen. Biologique Recherche, Sunday Riley och Yves Saint Laurent är ytterligare exempel på märken som erbjuder lyxig hudvård.

Varumärken som fortfarande håller sig ganska jordnära samtidigt som de skryter med både hög kvalitet och en lite större prislapp är till exempel Lush och The Body Shop. Lush satsar på att använda så färska, skonsamma och fräscha ingredienser som möjligt i sina handtillverkade produkter och de har även som policy att inte testa på djur. The Body Shop satsar också på naturligt och fräscht med fokus på att erbjuda vårdande och skonsamma produkter för alla typer av hud och preferenser.

Hudvård för alla

Hudvård ska inte behöva vara en lyx. Istället bör det vara något som alla tänker på och unnar sig ibland. Med rätt varumärken och produkter kan man verkligen förvandla sin hud och hjälpa både sitt utseende och sin hälsa. Välmående hud är stark nog att motstå det mesta som kroppen utsätts för i vardagen så att du kan fortsätta må bra och känna dig fräsch och frisk. Hitta din nya favorit idag och gör hudvård till en viktig del av din dagliga rutin.